Webs



Títol i enllaç
Breu Descripció
Nivell


Pàgina oficial de la Generalitat de Catalunya sobre la commemoració del 1714 i es podrà treballar què és la Diada de Catalunya i consultar informació sobre els fets.
INTERNIVELLS


Blog del CNL de Barcelona dedicat al Tricentenari 1714 – 2014 en el que es pot consultar informació i fer activitats preparades a l'aula.
INTERNIVELLS

Web de l'Ajuntament de Barcelona per difondre activitats relacionades amb la commemoració dels 300 anys del 1714.
INTERNIVELLS


En la web del Born podem trobar el programa de les diverses activitats que es duen a terme entorn al tricentenari del 1714.
INTERNIVELLS


Pàgina de l'XTEC amb propostes didàctiques pensades per treballar quin és l' origen de l' Onze de Setembre i què és la Diada Nacional de Catalunya.
INTERNIVELLS

Resum del dia a dia del setge de Barcelona des del 25 de juliol de 1713 fins a l'11 de setembre de 1714. D'aquesta manera es poden explicar els detalls del Setge de la ciutat a través del dietari personal.
INTERNIVELLS

Museu virtual de la Guerra de Successió 1702-1714 del grup de recerca DIDPATRI, de la UB que poden servir per treballar els llocs més emblemàtics dels fets de 1714.
INTERNIVELLS



Entrada de la Wikipedia on explica amb més detalls les dades més importants del Setge de la Ciutat.
INTERNIVELLS


Bloc de la revista Sàpiens amb deu articles relacionats amb el 1714 que poden servir per treballar la Guerra de la Successió el seu desenllaç en la societat catalana.
INTERNIVELLS
Web de La paret de les Auques amb auques sobre els diferents temes de la cultura catalana. Es pot treballar l'Onze de Setembre d'una manera més lúdica a través de dibuixos, textos de rodolins...
PRIMARIA


Pàgina de l'XTEC on es pot consultar informació
INTERNIVELLS


Pàgina de la GENCAT que explica què és la diada de Catalunya
INTERNIVELLS

Guia turística de Catalunya editada per l'Agència Catalana de Turisme i el Museu d'Història de Catalunya amb la que es pot treballar els llocs més emblemàtics dels fets de 1714 a Catalunya.
INTERNIVELLS

Bloc de Sàpiens on S'explica la realitat de la llengua catalana durant el S.XVIII
INTERNIVELLS


Entrada de la Wikipedia amb la que es pot treballar la situació de la llengua catalana a partir de la desfeta de 1714 fins als nostres dies.
INTERNIVELLS


f
Document del Cercle Català de Negocis: cronologia de la persecució de la llengua  des de 1715.
INTERNIVELLS

Web l'Associació Memorial de 1714 on es pot explicar el context històric a través d'una entrevista a l'àutor de VICTUS. També es pot treballar la transformació del Fossar de les Moreres i el seu paper en els fets de 1714. Poema de Pitarra.
SECUNDÀRIA


Edició digitalitzada de l''Epítome del origen y grandezas del idioma valenciano' (1734) i del 'Tractat de adages y refranys valencians y pràctica per a escriure ab perfecció la llengua valenciana' (1736), de Carles Ros. Es poden treballar alguns fragments de l'obra de Carles Ros referent a la defensa.
SECUNDÀRIA


Bloc d' una mestra de 2n d' ESO on es treballa com estava organitzada la societat de 1700 d'urna manera molt didàctica.
SECUNDÀRIA